fbpx

Toiletgebouw

Energie zuinig en waterbesparend!

Het toiletgebouw uit 1980 is in de winter van 2020/2021 volledig gerenoveerd. Het gebouw is voorzien van zonnepanelen voor het opwekken van elektriciteit en in 2020 was er voor het eerst geen verbruik gemeten! Tijdens de renovatie in 2020/2021 zijn de zonnecollectoren voor warm water vervangen door de nieuwste collectoren, samen met energiezuinige boilers. De verlichting in het toiletgebouw is LED en werkt alleen als er gasten in het gebouw zijn. De unieke CV-ketel die het water op de juiste temperatuur brengt voor de douche of afwas, wekt ook stroom op. De urinoirs zijn waterloos en besparen daardoor veel water. Tijdens de renovatie zijn alle kranen vervangen door kranen met een sensor, waardoor er water bespaard wordt.

Toiletgebouw met zonnepanelen en warmteboiler, waterloze urinoirs, energiezuinig.

Regenwater en besproeien

Zuinig met water!

Al het gras op de camping wordt, bij gebrek aan regen, besproeid met grondwater. Wij hebben een eigen bron tot onze beschikking!
Achter de receptie wordt sinds 2019 al het regenwater van de daken via ondergrondse kratten gezuiverd en teruggegeven aan de natuur zonder de riolen er mee te belasten.

Afval

Gescheiden inleveren!

Al jaren worden onze campinggasten gevraagd om hun afval te scheiden. Sinds 2018 is de ‘milieustraat’ verbeterd en is nu duidelijk welke afval in welke bak mag. Uitleg en kleuren worden duidelijk benoemd in onze informatiebrochure die u ontvangt bij aankomst.

Hier brengt u uw afval gescheiden weg.
Schoorlse vlag die staat voor maatschappelijke betrokkenheid

Maatschappelijk ondernemen

Ondersteunen van lokale bedrijven en initiatieven!

Van oudsher vinden wij het belangrijk om plaatselijke ondernemingen te gebruiken als leverancier.  Samen met de naastgelegen korenmolen ‘Kijkduin’ besteden wij veel tijd aan de Nationale Molendag en Open Monumentendag, dit vieren wij gezamelijk. Wij ondersteunen Staatsbosbeheer en plaatselijke festiviteiten met opslag van materiaal en uitlenen van materieel. Arjan Kroon is net als zijn vader al 30 jaar actief bij de Vrijwillige brandweer in Schoorl.

Kampeerterrein Buitenduin © 2022. All Rights Reserved.

Translate »